Archív článkov
Čím najzdravšie uvaríme
07.05.2014 20:32
Relatívnou novinkou sú panvice s nepriľnavým a odolným keramickým povrchom, ktorý neuvoľňuje žiadne toxické látky a výpary ani po zahriatí na vysokú teplotu.
Sú vhodné aj na indukčné varné dosky.
Molekulárna gastonómia
07.05.2014 20:17
Novinka vo varení! Mlekulárna gastronómia!
Čo to vlastne je?
Molekulárna gastronómia je ´vedeckou disciplínou, ktorá študuje fyzikálne a chemické procesy, ktoré prebiehajú počas varenia.
Čo skúma molekulárna gastronómia?
Ako sa menia ingrediencie pri rôznych spôsoboch tepelnej...
Novinky
27.11.2013 14:55
28.11.2013 bol pridaný nový článok v rubrike do hodinky na stole.
29.11.2013 boli pridané nové fotografie.
22.5.2013 bol pridaný nový článok aj s fotografiou v rubrike Niečo zdravšie.
24.5.2013 bol pridaný nový článok v rubrike Do hodinky na stole.
27.5.2013 bola upravená úvodná stránka.
Zmrzlina
22.05.2013 14:17
S kúskami čokolády:
215 g smotana na šľahanie
180 ml mlieko
120 g cukor
30 g strúhaná čokoláda
1 bal. cukor vanilkový
S kúskami čokolády: Zmiešame mlieko, šľahačku a cukor, dáme mraziť. Keď má hmota správnu konzistenciu, po lyžiciach ju dávam do misky, zasypávam...
Karamelové palacinky
22.05.2013 13:46
Suroviny
Cesto: 100g hladkej múky, 125ml mlieka, 2 vajciam, 3 lyžičky masla, soľ, olej
Plnka: 80g kryštáloveho cukru, 200g cerstvých jahôd, ovocná šťava, 2 bielky, 1 bal. vanilinového cukru, ríbezľový džem
Postup
Z rotpusteného masla, múky, vajec, mlieka a zo štipky soli vymišame hladkí palacinkoví...
Pastelova zima
09.01.2013 19:43
V studenom počasí akosi siehneme po hnedej, čierne, alebo tmavosivej farbe.
Porušte toto pravidlo a zahviezdite v pastelových alebo výraznych farbách.
Záznamy: 1 - 6 zo 6