Karamelové palacinky
Suroviny
Cesto: 100g hladkej múky, 125ml mlieka, 2 vajciam, 3 lyžičky masla, soľ, olej
Plnka: 80g kryštáloveho cukru, 200g cerstvých jahôd, ovocná šťava, 2 bielky, 1 bal. vanilinového cukru, ríbezľový džem
Postup
Z rotpusteného masla, múky, vajec, mlieka a zo štipky soli vymišame hladkí palacinkoví cesto a necháme ho odležať cca 15 min. potom z neho upečieme palacinky na panvici potriema olejom.
Jahody očistíme a väčšie prekrojíme. V panvici na miernom ohni rozpustíme cukor na karamel. Vložíme doň kúsky jahôd a premiešame. Prilejeme ovocnú šťavu. Premiešame a rozpustíme karamel. Upečené palacinky preložíme ako list a stočíme. Poukladéme po dve až tri kôpky na tanier a pokvapkáme riedkym džemom.
Bielky vyšľaháme s vanilinovým cukrom. Nastriekame cukrárenskym vrecúškom navrch palaciniek a dáme na chvíľu zapiecť do rozohriatej rúry. Dobrú Chuť!