Karamelové palacinky

22.05.2013 13:46

Suroviny

Cesto: 100g hladkej múky, 125ml mlieka, 2 vajciam, 3 lyžičky masla, soľ, olej

Plnka: 80g kryštáloveho cukru, 200g cerstvých jahôd, ovocná šťava, 2 bielky, 1 bal. vanilinového cukru, ríbezľový džem

Postup

Z rotpusteného masla, múky, vajec, mlieka a zo štipky soli vymišame hladkí palacinkoví cesto a necháme ho odležať cca 15 min. potom z neho upečieme palacinky na panvici potriema olejom.

Jahody očistíme a väčšie prekrojíme. V panvici na miernom ohni rozpustíme cukor na karamel. Vložíme doň kúsky jahôd a premiešame. Prilejeme  ovocnú šťavu. Premiešame a rozpustíme karamel. Upečené palacinky preložíme ako list a stočíme. Poukladéme po dve až tri kôpky na tanier a pokvapkáme riedkym džemom.

Bielky vyšľaháme s vanilinovým cukrom. Nastriekame cukrárenskym vrecúškom navrch palaciniek a dáme na chvíľu zapiecť do rozohriatej rúry. Dobrú Chuť!

Domáca zmrzina

Zmrzlina

22.05.2013 14:17
S kúskami čokolády:  215 g smotana na šľahanie  180 ml mlieko  120 g cukor  30 g strúhaná čokoláda  1 bal. cukor vanilkový S kúskami čokolády: Zmiešame mlieko, šľahačku a cukor, dáme mraziť. Keď má hmota správnu konzistenciu, po lyžiciach ju dávam do misky, zasypávam...

Tvorba web stránok zdarma Webnode